Huis kopen en verkopen

Huis kopen

Na het tekenen van de koopovereenkomst, zorgt de notaris er voor dat u de juridische eigenaar van het huis wordt. Dat is bij elke notaris hetzelfde en voor u is de uitkomst altijd gelijk. De prijs van de notaris bepaalt meestal ook hoeveel aandacht u krijgt en in hoeverre er gelegenheid is voor uw vragen.

Bij ons krijgt elke koper voorafgaand aan de overdracht een persoonlijk kopersgesprek, waarbij alle facetten van de overdracht met u doorgenomen worden. Niet alleen de koopovereenkomst en de financiering worden besproken, maar ook wat de verdere gevolgen zijn van de aankoop voor uw persoonlijke situatie. Verder zijn we altijd bereikbaar voor al uw vragen.

Huis verkopen

De verkoop van een huis is pas geldig als er een schriftelijke koopovereenkomst is getekend door de verkoper en de koper. De inhoud van de koopovereenkomst is erg belangrijk, want daarin staan de voorwaarden waaronder de woning verkocht wordt. Als je daar niet dagelijks mee te maken hebt, is het lastig om de juiste voorwaarden te bepalen.

Als partij jurist kan ik u adviseren welke voorwaarden voor u het beste zijn. Ik treed dan op voor uw persoonlijke belang. Daarnaast kunnen wij ook de koopovereenkomst opstellen voor de verkoper en koper, waarbij wij als onafhankelijke jurist de voorwaarden toetsen aan uw wensen.

© 2023 Notaris Joost / Algemene voorwaarden

Site by Studio BC