Erfrecht advies.

Erfrecht advies: uw eigen nalatenschap regelen

Iedereen heeft een nalatenschap. Als u zelf niets regelt, dan regelt de wet wat daarmee moet gebeuren. Met ons erfrecht advies helpen wij u om uw wensen op een goede manier vast te leggen.  U kunt de verdeling van uw eigendom regelen en bepalen wie persoonlijke spullen van uw krijgt. Maar ook de voogdij over uw kinderen of de aanwijzing van een executeur kunt u laten vastleggen.

Erfbelasting: door ons advies bespaart u mogelijk vele euro’s

Als u van iemand erft, bent u erfbelasting verschuldigd. Afhankelijk van wie u erft, heeft u een vrijstelling voor de erfbelasting. Als erfgenaam moet u aangifte doen voor de erfbelasting. U geeft dan op wat u heeft geërfd.

Wij helpen u met advies om erfbelasting te besparen. Elke persoonlijke situatie is weer anders. Wij helpen u met het vinden van de beste oplossing die bij u past. Ons erfrecht advies heeft onze cliënten al vele euro’s bespaard!

Afhandeling erfenis: u erft een nalatenschap

Na het overlijden breekt er vaak een verdrietige tijd aan. Er volgt een periode waarin veel geregeld moet worden. Als u ook nog verantwoordelijk bent voor de afwikkeling van de nalatenschap, dan komt er veel op u af. Ook heeft u volgens de wet maar een beperkte tijd om te beslissen wat u met de erfenis wilt doen en hoe u dat regelt. Als er meer schulden dan bezittingen zijn, moet u beslist goed oppassen wat u doet. De erfgenamen zijn samen verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap. Dit geldt niet alleen voor de verdeling van spullen, maar ook voor de diverse aangiften bij de Belastingdienst. Bekijk hier de checklist voor de afwikkeling van een erfenis.

Geen nalatenschap is hetzelfde. De afwikkeling is telkens weer anders. Mr. Joost Bruggemann is een ervaren erfrecht specialist. Met ons erfrecht advies begeleiden wij u met alles wat er komt kijken bij de afwikkeling van de nalatenschap.

© 2020 Notaris Joost / Algemene voorwaarden

Site by Bart.Creates