O jee. De jubelton weg er mee!

Een grote schenking voor de aankoop van een eigen huis met belastingvoordeel, wordt jubelton genoemd. In 2022 kunt u hier nog gebruik van maken. U mag dan € 106.671 euro belastingvrij schenken aan uw kind of aan iemand anders tussen de 18 en 40 jaar voor een eigen huis. Uw kind moet met dit bedrag een huis kopen, verbouwen of de hypotheek aflossen. U kunt de schenking voor een eigen huis ook spreiden over twee kalenderjaren. Als u het eerste deel van het bedrag in 2022 geeft, mag u de rest in 2023 geven. Uw kind moet dan wel ieder jaar aangifte schenkbelasting doen en aangeven dat het gebruik maakt van de vrijstelling voor een eigen huis.

Vanaf 2023 kunt u niet meer zoveel geld belastingvrij geven. U kunt wel gebruikmaken van andere schenkingsvrijstellingen. Als uw kinderen tussen de 18 en 40 jaar zijn, mag u één keer belastingvrij maximaal € 27.231 euro schenken. Is uw kind ouder, maar is de partner nog wel tussen de 18 en 40 jaar? Dan mag het ook. Uw kinderen mogen zelf weten hoe ze dit geld besteden. Ouders doen niet alleen schenkingen aan hun kinderen om hen financieel een handje te helpen, maar ook om erfbelasting te besparen. Door een schenking wordt de erfenis van de ouders immers kleiner. Als de erfenis kleiner is, dan hoeven de kinderen bij het overlijden van hun ouders minder erfbelasting te betalen.

Met een modern testament kunt u nog meer belasting besparen. Als gespecialiseerd familienotariaat hebben wij daarvoor een nieuw testament ontwikkeld: het ‘0 %-testament’. Met het 0 %-testament kunnen wij in vrijwel alle situaties voor u een testament maken, dat ervoor zorgt dat bij het overlijden van de eerste partner er geen erfbelasting betaald hoeft te worden.

Informeert u bij ons naar de voorwaarden. Of laat uw bestaande testament door ons nakijken. Dat kan natuurlijk ook als u uw testament bij een andere notaris heeft opgemaakt. Mogelijk kunt u nu met ons 0 %-testament duizenden euro’s besparen. Neemt u daarvoor contact met ons op (0522 820 310) of stuur een mail naar post@notarisjoost.nl/cms.

 

© 2024 Notaris Joost / Algemene voorwaarden

Site by Studio BC