Schenken, erven en nalatenschap.

Schenken

Schenken kan op verschillende manieren. Het kan eenmalig, maar ook met een vast ritme. U kunt schenken aan mensen en aan organisaties, zoals goede doelen, kerkgenootschappen en verenigingen. Vanaf 2017 kunt u ook weer eenmalig belastingvrij 100.000 euro schenken. Dit bedrag moet de ontvanger dan wel besteden aan zijn eigen woning. Bij het schenken krijgt u naast persoonlijke overwegingen ook te maken met juridische en fiscale gevolgen. Er zijn veel mogelijkheden. Wat voor u en degene aan wie u wilt schenken de beste keuze is, hangt ook af van uw persoonlijke en financiële situatie. Lees hier meer over schenken »

U erft een nalatenschap

Na het overlijden breekt er vaak een verdrietige tijd aan. Er volgt een periode waarin veel geregeld moet worden. Als u ook nog verantwoordelijk bent voor de afwikkeling van de nalatenschap, dan komt er veel op u af. Ook heeft u volgens de wet maar een beperkte tijd om te beslissen wat u met de erfenis wilt doen en hoe u dat regelt. Als er meer schulden dan bezittingen zijn, moet u beslist goed oppassen wat u doet. De erfgenamen zijn samen verantwoordelijk voor de afwikkeling van de nalatenschap. Dit geldt niet alleen voor de verdeling van spullen, maar ook voor de diverse aangiften bij de Belastingdienst.

Geen nalatenschap is hetzelfde. De afwikkeling is telkens weer anders. Wij begeleiden u met alles wat er komt kijken bij de afwikkeling van de nalatenschap.

Uw eigen nalatenschap regelen

Iedereen heeft een nalatenschap. Als u zelf niets regelt, dan regelt de wet wat daarmee moet gebeuren. In een testament bepaalt u dat zelf.  Hierin regelt u de verdeling van uw eigendom en het nalaten van bepaalde persoonlijke spullen. Maar ook de voogdij over uw kinderen of de aanwijzing van een executeur van uw testament. Ook kunt u door middel van een op maat gemaakt testament voorkomen dat uw erfgenamen erfbelasting moeten betalen.

Elke persoonlijke situatie is weer anders. Wij helpen u met het vinden van de beste oplossing die bij u past.

© 2019 Notaris Joost / Algemene voorwaarden

Site by Bart.Creates